Positief trainen

9def39fc61-140238674341736300-resizedAnders denken, anders doen… Als je begrijpt wat een paard drijft, hoe hij denkt en leert, dan kan je niet anders dan kiezen voor de meest ethische trainingswijze die er bestaat: clickertraining. Dat betekent misschien een aantal zaken loslaten die je tot hiertoe altijd gewend was, maar geloof me, je krijgt er zo veel meer voor in de plaats!

Meer vrijheid, meer fun! Want beginnen, dat doen we in vrijheid. Alleen dan kan je paard ‘de waarheid’ vertellen. Is hij even afgeleid of gaat hij bij je weg? Geen zorgen, zie het als informatie. Maar die kan je paard je enkel geven als hij ook daadwerkelijk vrij kan bewegen.

Een duidelijke en efficiënte communicatie. Want dat is het, voor jou en voor je paard. Het zal even werken zijn om deze manier van communiceren onder de knie te krijgen, maar al snel zal het duidelijk zijn en jullie band zal groeien!

Je paard als partner. Want dat is hij. Geen leider, zeker geen baas. Een partnership met zo goed als gelijke rechten. Jij krijgt 51% zeggenschap in jullie relatie. Je paard werkt niet voor je, jullie willen samen werken.

Enthousiast en vrolijk. Niet alleen je paard, ook jij zal deze positieve benadering leuk vinden. Clickertraining is continu bezig zijn met zoeken naar positieve punten i.p.v. negatieve. Als je niet bezig bent met het corrigeren van negatief gedrag, dan kom je ook niet in een neerwaartse spiraal terecht. Zet jezelf en je paard op voor succes!

Maar bovenal: vriendschap en veel liefde. Want we houden allemaal van ons paard en we willen dat ons paard van ons houdt. En dat doet hij!